Zelf regelen:

Rijschool machtigen:

Het praktijkexamen kan alleen door de rijschool aangevraagd worden. Hiervoor is er wel een machtiging van de leerling nodig. Dit gaat als volg te werk:

Ga op de website van het CBR en log in met je Digid-code

Klik op de knop machtigen en vul ons CBR-rijschoolnummer 1246K4 in.Controleer goed of je Rijschool Vriesland heb geselecteerd !

Rijschool en leerling krijgen beiden een bevestigingsemail dat het examen aangevraagd kan worden

Instructeur en leerling plannen een datum van examen in

Gezondheidsverklaring:

Om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen is het belangrijk dat je gezond bent. Om te kunnen beoordelen of je gezond bent is het voor het CBR belangrijk dat je persoonlijk een gezondheidsverklaring moet invullen. In een gezondheidsverklaring beantwoordt je vragen over je gezondheid, bijvoorbeeld of je bepaalde medicijnen gebruikt, of je bepaalde ziektes hebt en of je lichamelijke beperkingen hebt waardoor je mogelijk niet veilig deel kunt nemen aan het verkeer. Soms moet er aanpassingen gedaan worden aan de (les)auto voor mensen met lichamelijke beperkingen. De gezondheidsverklaring kan je het snelst via MIJN CBR invullen door met je DigiD in te loggen. Hier kan je ook de betaling (€37,50) via iDeal doen. Via mijn CBR kan je de voortgang van je aanvraag volgen.